Könyvajánló | Szeretetmárka
Könyvajánló

Érdeklődsz a Szeretetmárka építés iránt? Fedezd fel milyen könyvek iránt érdeklődünk, miket olvasunk. Mindegyikről találsz egy rövid leírást és egy linket, amin keresztül tovább kutathatsz.

Pozicionálás

Al Ries – Jack Trout

Sokan úgy gondolják a pozicionálás divatjamúlt és már nem kell vele foglalkozni. Tévednek! A vevők fejében elfoglalt helyekért ma épp úgy meg kell küzdeni, mint régen, csak most sokkal több a versenytárs. Ezért a pozicionálás aktuálisabb, mint valaha. 

A marketing huszonkét vastörvénye

Al Ries – Jack Trout

Szerintünk a világ 3 legjobb marketing témájú könyv egyike. Elképesztő egyszerűséggel és számtalan példával mutatja be mindazokat a marketing vastörvényeket, amelyket kötelező betartani, mégis a cégek 90%-a épp az ellenkezőjét teszi.

Marketingháború

Al Ries – Jack Trout

A szerzők a harcmezők több ezer éves stratégiai tapasztalatát ületik át a marketing “harcmezejére”. A könyvből megtudhatod, hogy a céged piaci poziciójából függően, melyik “harcmodort” kell alkalmaznod ahhoz, hogy sikeres legyen a vállalkozásod. 

Reklám és pszichológia a webkorszakban

Sas István

Egy márka sikeréhez nélkülözhetetlenek a szuper reklámkampányok. Sas István – a valaha élt egyik legjobb magyar reklámszakember – remekművéből megismerheted, mitől lesz igazán jó egy reklám és hogyan hat az emberekre.

A reklámról

David Ogilvy

Azt gondolhatnánk, hogy 30 év alatt – akkor íródott a könyv – annyit változott a világ, hogy már egészen másképpen kell ütős reklámoszövgeket írni. Csak addig marad bennünk ez a téves gondolat, amíg nem lapozzuk át a könyvet és nem fedezzük fel, hogy hemzsegnek benne a jobbnál-jobb ötletek.

Ogilvy a reklámról

Miles Young

A könyv tele van olyan gondolatokkal, példákkal és magyarázatokkal, amiből megtudhatod, hogyan csinálják a “nagypályások” az igazán ütős digitális marketinget. Emelkedj ki a középmezőnyből és készíts Te is hatékony online marketinget!

Hatás

Robert B. Cialdini

A marketing és a reklám hatással akar lenni az emberekre. Cialdini összeszedte a legalapvetőbb hatást kiválót tényezőket. Alapos megismerésük után, hatákonyabbá teheted nem csak a marketinged, de az értékesítési tevékenységed is. 

Előhatás

Robert B. Cialdini

Az Előhatásból azokat az apró hatásmechanizmusokat ismerheted meg, amellyel az üzeneted már azelőtt hat, mielőtt a befogadójához elért volna. Ha ilyen mélységig és részletességgel dolgozol ki egy reklámkampányt, egészen biztos lehetsz a sikerességében. 

Gyors és lassú gondolkodás

Daniel Kahneman

Céged termékeit emberek vásárolják. Nem árt ismerni, miként hozzák meg a döntéseiket, mi és hogyan befolyásolja gondolataikat. Jót tesz a marketing tevékenységednek, ha tudod a gyors vagy a lassú gondolkozást kell megszólítania az üzeneteknek.

A meggyőzés tudománya

Susan M. Weinschenk

Susan Weinschenk a könyvében 7 motiváló erőt mutat be, amelyek megértésével és tudatos alkalmazásával elérheted, hogy a célcsoportod és a vásárlóid azt tegyék, amit szeretnél. 

Fordulópont

Malcolm Gladwell

Szinte valamennyi cég arra vágyik, hogy terméke, szolgáltatása és márkaismertsége vírusszerűen terjedjen. Ha Te is, akkor Gladwell könyvéből ihletet meríthetsz ahhoz, hogy mi szükséges hozzá.

Ragályos

Jonah Berger

Berger tulajdonképpen Gladwell Fordulópont könyvéből kiindulva ásott még mélyebbre. (Ezt ő maga is írja.) Elképesztően hasznos és érekes az a perspektíva, ahogyan bemutatja, mitől lesz egy termék és márka ragályos.

Láthatatlan befolyás

Jonah Berger

Szinte minden ember racionálisan gondolkozó és döntéshozóként tekint önmagára. Ám ez távolról sem igaz. Döntéseinket számtalan láthatatlan – akár tudatalatti – tényező befolyásolja. Ezekbe kaphatsz betekintést e könyvből. 

A szokás hatalma

Charles Duhigg

Napi cselekedeteink nagyjából 90%-ban szokásokból. Érdemes megismerned a szokások mechanizmusát, mert ha a terméked használatát is be tudod illeszteni a mindennapi szokásokba, új dimenzió nyílik meg a céged előtt.

Hooked – Horogra akasztva

Nir Eyal – Ryan Hoover

Azért érdemes megismerned a szokásformáló termék működési mechanizmuást, valamint a szokáshurkot, mert ha a terméked használata beépül az emberek mindennapjaiba, azt a céged árbevételén fogod legjobban észrevenni. 

Buyology

Martin Lindstrom

A neuromarketing tudomány megjelenésével egészen új módon ismerhetjük meg a vásárlási szokásokat. Lindstrom 3 évnyi kutatási eredményeit tárja elénk, amely elolvasása után rájössz, teljesen felesleges megkérdezni a vásárlót, miért döntött a terméked mellet.

Vállalati gerillák

Porkoláb Imre – Porkoláb-Minarik Annamária

A mai gyorsan változó világban a gyors reakcióidejű és innovatív cégek tudnak igazán sikeresek lenni. A kis cégek fejlődésének egyik halála a centralizált folyamatok – mindent a cégvezető dönt el – valamint a csapattagok nem hatékony együttműködése. Ebből a könyvből inspirációt gyűjthetsz arra, hogyan tedd extra hatékonnyá és eredményessé a szervezetedet.

Üzletmodell-építés

Alexander Osterwalder – Yves Pigneur

Ha még nem ismered a Business Model Canvas módszerét, akkor érdemes elovasnod – többször is – ezt a könyvet számodra. Elképesztően hasznos, mert segít a saját – és a piacon működő többi céget “felülnézetből” átlátnod. Ennek birtokában tudsz meglepetésszerű és eredményes stratégiai megoldásokat húzni.

Kezdj a miérttel!

Simon Sinek

Egyértelmű miért nélkül nem csak vállalkozást nem érdemes építeni, de talán élni is felesleges. Amikor úgy fekszel le este, hogy várod a reggelt és az egész napot, ami Rád vár, akkor bármit elérhetsz, amit akarsz. Simon Sinek a Miért-ed megtalálásában vezet végig. 

Vezetés

Alex Ferguson – Michael Moritz

Csapat szimpátiától függetlenül érdemes megismerned a valaha volt egyik legeredményesebb futbal menedzser vezetői praktikáit és szemléletét. Sir Alex Ferguson nem csak a labdarúgáshoz ért elképesztően, hanem az emberek vezetéséhez is. Képes elhitetni velük, hogy a lehetetlen lehetséges. 

A Disney titok

Pat Williams

A Disney már lassan 100 éve egy valódi Szeretetmárka. Pat Williams végigvezet Téged Walt Disney vezetési módszerein, valamint a cégéhez fűződő szenvedélyes viszonyán. Emellett bepillantást enged Walt magánemberi oldalához is.

Kreativitás Rt.

Ed Catmull – Amy Wallace

A Pixar munkássága lenyűgöző, akár vállalkozóként vagy a meséket élvező felnőttként, szülőként tekintünk rá. A könyvből megtudhatod, miként képesek folyamatosan fenntartani ezt az elképesztő magas színvonalú alkotói és kreatív csapatmunkát. Szerintünk Te is sok hasznos információra bukkansz majd.

A Google modell

Bernard Girard

Kihagyhatatlan a világ egyik leginnovatívabb cégének a történetét és menedzsment módszereit megismerni. Nem csak új dimenzióba helyezték az  internetet, de azóta is folyamatosan megújulnak és mindezt félelmetes ütemben teszik.

Alkímia

Rory Sutherland

Rory Sutherland nagyszerű könyvében arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes megkérdőjeleznünk a logikus magyarázatokat és megkeresni az emberi viselkedés valódi mozgatórugóit. Bátorít arra is, hogy tegyünk fel “buta” kérdéseket, mert rábukkanhatunk olyan válaszokra, amelyek sokkal kelendőbbé teszik a cégünk termékeit, illetve hatékonyabbak lesznek a reklámüzeneteink.

Elvek

Ray Dalio

Az Elvek azért nagyszerű könyv, mert mindenki a saját életszakaszában tudja hasznosítani a benne leírtakat. Nem csak a vállalkozásban, hanem a mindennapi életben is. Ha belegondolunk, az elveink és értékrendszerünk tesz minket azzá, akik vagyunk. Egyedivé pedig az, ha egyes elveink mellett bármi áron kiállunk, mert maximálisan hiszünk bennük. Ez a Szeretetmárkákra maximálisan igaz.

Mérd, ami számít!

John Doerr

Kitűzött célok nélkül céget vezetni olyan, mint beülni az autóba és elindulni bárhová: kalandnak tökéletes, de kimenetele megjósolhatatlan. Az OKR módszere célmeghatározásban és a célokhoz tartozó kulcseredmények rögzítésében segít. Gyakorlati példákon, cégek történetein és több tucat tényleges OKR-en keresztül ismerheted meg a módszer lényegét, gyakorlati hasznát és előnyét.

Az a szabály, hogy nincs szabály

Reed Hastings – Erin Meyer

A könyv címe kissé csalóka. Szó sincs arról, hogy a Netflixben mindenki össze-vissza csinál mindent. Pontos keretek között dolgozik mindenki, de minden felesleges szabályt és bürokratikus folyamatot kiírtanak a működésből. Egy szemléletmódot tanulhatod meg a könyvből, amely az emberek, a szabályok és a folyamatok rugalmas kezelését teszi lehetővé számodra.

Segíthetünk Neked is a márkád/céged marketing fejlesztésében?

Márka Röntgen

Milyen lehetőségek vannak még a marketingetekben? Rövid tesztünk segítségével feltárhatod a potenciált, apró tanácsainkat felhasználva pedig hatákonyabbá teheted a marketing gépezetet.

Marketing Menedzsment 

Hogyan menedzseld hatékonyan és sikeresen a márkád marketingjét? Megtudhatod a folyamatosan frissülő és megújuló inspirációs anyagokból, ajánlott feladatokból és könyvajánlókból.

Marketingrendszer Építés

A marketingrendszer a kiszámítható árbevétel fő forrása. Ha nincs megfelelő szakmai kompetencia a csapatodban, akkor nagyon szívesen besegítünk rövid, közép vagy akár hosszútávon.