Honnan meríted az inspirációt?

Vásárlók: ők kell, hogy legyenek a legfőbb inspirációs forrásod, mert a márkád termékeit ők vásárolják. A termékfejlesztéshez tőlük kapod a legjobb ötleteket. Egy titkos recept a sikeres termékfejlesztéshez: ne olyan terméket készíts, amire jelenleg szükségük van, hanem olyat, amire azután vágynak, miután elkészült.

Kollégáid: ahány ember annyi nézőpont. Érdemes minden kollégádnak meghallgatnod a véleményét, mert sosem tudhatod honnan jön olyan gondolatfoszlány, amelyet ragyogóan be tudsz építeni a vállalkozás és/vagy a termékfejlesztésbe.

Konkurensek: vásárlónk szívéhez a konkurensekkel való összehasonlításon keresztül vezet az út. Adj hálát az erős konkurensekért, ők fognak Téged intenzív fejlődésre ösztönözni. (Feltéve, ha nem akarsz hátul kullogni a versenyben.) Fél szemmel figyeld, de sose másold őket. Legyél eredeti és MÁS, mint a többiek!

Márkák, amilyenné a sajátodat szeretnéd tenni: nem csak emberek, márkák is lehetnek példaképek előtted. Ha vannak olyan márkák, amelyekhez hasonlóvá szeretnéd tenni a Tiédet, akkor meríts tőlük inspirációt.

Márkák, amelyek teljesen elütnek a Tiédtől: a Tiédtől teljesen eltérő márkától is kaphatsz ihletet. A mondás szerint „minden rosszban van valami jó.” Ha tehát van egy márka, ami totál más, mint a Tiéd – netán még ellenszenves is – ám roppant népszerű, akkor valamit jól csinál. Azaz tőle is elleshetsz jó megoldásokat.

Teljesen más iparágak: előfordul, hogy iparágat megrengető újításokhoz iparágon túlról érkezik a sugallat. Mi például rendszeresen tanulmányozzuk a divat, a luxus szállodák, a gasztronómia, az élsport vagy a digitális szolgáltatók iparágait. Sőt, az ANITATOTH natúrkozmetikai márka egyik kampányát a drogkartelek ellátási lánca inspirálta.

Újságok, magazinok, Youtuberek, Instagrammerek, amiket/akiket a célcsoportod olvas/követ: nagyban meghatározza a célcsoportod gondolkozását és általános tudását, hogy mit lát és hall. Érdemes tisztában lenned ezekkel, mert a márkakommunikációdon túl a termékfejlesztéshez is meríthetsz ötleteket.

Szia, Jóljárt Dávid vagyok, jelenleg az ANITATOTH natúrkozmetikai márka és a MAGNOLIA DAY SPA interim marketing vezetője. A piacon már sikeres, de a fejlődésben elakadó cégeknek segítek úgy, hogy kialakítom náluk a marketing menedzsment kultúráját.

Sokan sajnálják az időt az inspirálódásra, pedig az egyik leghasznosabb és legértékesebb tevékenység, amit egy cégvezető vagy egy marketinges tehet. Én azért szeretem felfedezni, tanulni a dolgokat, mert jó érzés ma egy picit okosabbnak lenni, mint tegnap.

Segíthetünk Neked is a márkád/céged marketing fejlesztésében?

Márka Röntgen

Milyen lehetőségek vannak még a marketingetekben? Rövid tesztünk segítségével feltárhatod a potenciált, apró tanácsainkat felhasználva pedig hatákonyabbá teheted a marketing gépezetet.

Marketing Menedzsment

Hogyan menedzseld hatékonyan és sikeresen a márkád marketingjét? Megtudhatod a folyamatosan frissülő és megújuló inspirációs anyagokból, ajánlott feladatokból és könyvajánlókból.

Marketingrendszer Építés

A marketingrendszer a kiszámítható árbevétel fő forrása. Ha nincs megfelelő szakmai kompetencia a csapatodban, akkor nagyon szívesen besegítünk rövid, közép vagy akár hosszútávon.